Startsida
Våra hundar
Valpar
Kenneln
Rasen
Resultat
Album
Gästbok
Kontakt
Länkar
  Läckerbiten's Kennel Aktuellt:
 


Läckerbiten's Kennel är en kennel i det lilla formatet. Våren 1991 köpte vi den första tiken "Flisa", redan då fanns tankar på avel och utställning, men oj vad vi saknade kunskap. Vi lärde oss mycket genom att lyssna på andra uppfödare, gå kurser och läsa oändligt med litteratur. Efter dessa år ångrar vi inte en minut av vårt val. Att valet blev strävhår var framförallt karaktären, storleken och pälskvaliteten. Flisas temperament och aldrig sinande intellekt gav bara mersmak.

Vår första valpkull efter Flisa kom julen 1992. Sedan dess har flera foxar tillkommit. Våra hundar lever med och hos oss och rör sig fritt i hela bostaden. Burhundar finns inte hos oss utan alla ska vara med hela tiden.
  Under hela tiden har vi försökt få fram hundar efter våra egna idéer. Friska och glada hundar är vårt motto, stjärnan vår förhoppning. Utställningsmässigt lyckas vi ganska bra. De fem hundarna vi köpt till kenneln är alla svenska champions, tre av dem även danska champions. Av vår egen uppfödning fick vi vår första champion 1996. Framtiden får utvisa vad som kommer, då vi inte hejdlöst jagar iväg på utställningar. Vårt avelsarbete går ut på linjeavel. Vi tar aldrig en kull för att sälja utan för att komma vidare i vårt avelsarbete. Då blir ju en och annan valp över. Att söka sig över gränserna är ett måste för att komma vidare i våra avelstankar.

Väl mött
Lena & Stefan


 


 

 

 

 

 

 

 Ladda ner vårt infoblad om
valpar för utskrift här